Ahad, 7 Disember 2008

LAPORAN KURSUS FERTIGASI @ NIA AGROTECH

Kursus fertigasi anjuran Nia Agrotech telah berlangsung pada 29hb nov 2008, bertempat di Pertubuhan Peladang Kawasan Gombak & Petaling. Seramai 15 orang peserta telah menghadiri kursus ini dan kebanyakkan peserta datang dari pelbagai peringkat umur, kebanyakkannya sudah memulakan pertanian secara fertigasi. Dengan kerjasama Pertubuhan Peladang Kawasan Gombak & Petaling, sijil penyertaan akan dikeluarkan kepada para peserta.
Kursus ini lebih menekankan kepada penjagaan pokok cili, formulasi baja dan kawalan penyakit. Diharapkan para peserta akan mendapat manfaat daripada kursus ini dan bersedia untuk menjalankan projek masing-masing.
Sibuk punya pasai sampaikan gambar pun tak sempat amik...anyway, segala perkongsian ilmu yang diberikan kepada para peserta adalah berdasarkan pengalaman dan ilmu yang dituntut pasa satu masa dahulu melalui mentor saya sendiri...namun sekiranya ada kekurangan, saya mohon maaf. Apa yang dipelajari adalah cara yang saya buat, may be, berbeza dengan mentor-mentor yang lain tapi asas fertigasinya tetap sama...

thanks to all of my participants...

Tiada ulasan: